Istoria se repeta – Rusia ataca

Daca liderii din vest nu-si scot urgent capul din cur, ne paste destul de repede al 3-lea razboi mondial. iar cei care il incep sunt rusii.

Rusia a inceput de cativa ani o campanie de cucerire militara a tarilor din fosta zona de influenta sovietica sau URSS. Trupe de ocupatie sunt in momentul de fata in Georgia (Osetia si Abhazia), Moldova (Transnistria), Ucraina (Crimeea). Armenia, satelitul Rusiei, are trupe de ocupatie in Nagarno Karabaghul azer (trupele ruse care i-au batut pe azeri s-au retras, au mai ramas niste “consultanti”).

Liderii vestici (in frunte cu Obamezu) trebuie sa fie de-a dreptul cretini, ca sa nu vada ce fac rusii. Si cu mult mai cretini daca nu le pasa.
Rusia devoreaza, ca pe o ceapa, foaie cu foaie, din fostele zone cucerite.

Tacticile sunt simple: sprijinirea unor oameni cumparati de Moscova (vezi Geonelu) in prima faza. Daca asta le iese, tara e mentinuta in zona rusa de influenta, cu o independenta “de jure”, dar fara independenta “de facto”.

Daca asta nu le iese, sunt sprijinite sau chiar create miscari separatiste. Una din tacticile preferata e acordarea de cetatenie rusa, pentru ca apoi sa poata fi folosit pretextul (absolut cretin, dar acceptat de niste cretini), ca-si “apara cetatenii”.
De ce e cretin pretextul? Orice stat are dreptul de a-si apara proprii cetateni IN INTERIORUL GRANITELOR SALE. Nici un stat nu are voie, conform legilor international, sa-si “apere cetatenii” in interiorul altui stat, mai ales cand acei “cetateni” au de fapt alta cetatenie de baza. Asta e pur si simplu o agresiune armata. Razboi de cucerire, ca sa fiu mai concret.

Cand Armata a 14-a ii impusca pe moldoveni, in interiorul granitelor recunoscute de toti ca fiind ale Moldovei, ii durea in cur pe toti. Moldova, o tara minuscula, undeva la marginea europei.
Cand trupele ruse i-au batut pe azeri in Nagorno Karabagh i-a durut pe toti in cur. Un “stan” din afara Europei, cui ii pasa?
Cand Rusia a atacat Georgia, toti si-au bagat capul in cur acceptand pretextul ridicol ca Rusia “isi apara cetetenii”. Faptul ca acei cetateni erau de fapt cetateni georgieni, in granitele recunoscute international (inclusive de catre Rusia), n-a contat. O tara la marginea Europei, cui ii pasa?
Cand Rusia ataca Ucraina, sub acelasi pretext idiot , liderii vestici iarasi (pentru a cata oara???) stau cu capul adanc varat in cur. Obamezu da din gura, ca la atat se pricepe, in timp de Putin face ce vrea muschiu lui. Cui ii pasa, o tara la marginea Europei.
Pula mea, o e singura problema: “marginea” asta e Europei se cam apropie de mijloc. Daca de Georgia sau Azerbaijan se poate spune ca ba sunt, ba nu sunt in Europa, Ucraina si Moldova sunt cu siguranta.

Hai sa vedem ce alte tari mai sunt expuse interventiei pentru “apararea cetatenilor rusi”. Lituania, Letonia, Estonia, Polonia (cu minoritati ruse semnificative), Romania (lipoveni), UK (e plina de rusi), Finlanda, Norvegia, Suedia, Danemarca, USA (Alaska e un pretext minunat), Germania (RDG a fost in zona rusa, plus destui rusi p-acolo), Bulgaria (nah, frati slavoni). Serbia nu, ca sarbii oricum ii considera prieteni pe rusi.

Pana mea, am senzatia ca o parte bunicica a Europei ar trebui in momentul de fata sa isi alerteze trupele.
Si ca veni vorba si de masuri. Cam ce-ar trebui sa faca vesticii ca sa-i taie nasul lui Ivan:
• Punerea in stare de alerta a tuturor trupelor de la granita cu Rusia. Cu China cu tot, daca se poate, ca se se cace un pic rusiii pe ei.
• Oprirea gazului si petrolului spre Europa. Iarna e pe sfarsite, oamenii s-ar putea descurca pana-n toamna tarziu. Rusii, cu robinetii inchisi, si fara clienti pentru urmatoarele 9 luni s-ar sufoca rapid, din lipsa de lovele.
• Declararea pe fata a actului impotriva Ucrainei ca fiind un razboi de cucerire teritoriala. In consecinta, confiscarea proprietatilor firmelor rusesti (in prima faza), si a cetatenilor rusi (in faza a 2-a). TOATE. Bani, cladiri, companii, sucursale, etc.
• Cerinta ca toti cei care au multipla cetatenie (inclusive rusa), sa renunta la cetatenia rusa. Refuza? Expulzare in Rusia, ca acolo e casa lor.

Eh, masurile astea, luate la un loc de UE si USA, ar pune rusii pe butuci repejor, si asta fara nici un foc de arma. Nah, daca rusii ar declara razboi deschis intregii Europe, nu mai ramane decat sa cerem ajutorul americanilor, ca de obicei. Desi e greu de crezut ca rusii n-au invatat nimic din lectia nazistilor, prostia puliticienilor nu trebuie niciodata subestimata.

Sa dea Al de Sus sa ma insel, dar am senzatia ca in vreo 10-15 ani rusa va deveni obligatorie in scoala in mai toata Europa, daca idiotii de puliticieni nu se trezesc rapid. Asta nu-i deloc o gluma.

p.s. Basescu, la faza asta, e cu vreo 24 de ore mai destept decat restul sefilor de state.
a declarat prezenta trupelor rusesti in Ucraina axact ceea ce este, o agresiune:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16710071-traian-basescu-orice-prezenta-trupelor-federatiei-ruse-teritoriul-ucrainei-fara-acordul-acesteia-afara-acordurilor-bilaterale-notificarilor-ucrainene-deja-existente-poate-considerata-agresiune.htm
si a chemat structuile de securitate nationala la o sedinta urgenta.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16710302-ora-19-00-palatul-cotroceni-sedinta-lucru-structurile-securitate-nationala.htm

pacat ca si el, si noi, suntem lipsiti de importanta pe scara internationala, dar poate o sa descopere si alti sefi de stat ca mai au coaie, daca unu mic si chel are.

Advertisements

3 thoughts on “Istoria se repeta – Rusia ataca

  1. Prin ’38-’39 mai era unu’ ce anexa/ocupa tot ce se poate prin Europa centrala. Vesticii, ca si acum, si-au declarat ingrijorarea. Stim foarte bine cat de bine a functionat treaba asta…

  2. aha, cum ziceau si englejii:
    “privim cu ingrijorare … ”
    pula mea, PRIVIM, atat facem. aha, si “ne exprimama ingrijorarea”. sigur Putin nici nu poa sa doarma noapte din cauza privirilor si a ingrijorarilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s