Mult Iubite si Stimate tov Ponta – by Cristian Socol

Se pare ca unii subalterni sunt realmente disperati sa traga o limba vartoasa in cur Conducatorul Iubit (Ponta). Nu stiu daca e directiva pe linie de Partid, sau pur si simplu un exces de zel personal (poate are nevoie omu de o masina noua, o tuica, o maslina).
Avand in vedere disperarea omului, mi-am propus sa ii fac oleaca de publicitate.

Dl. Profesor Doctor Inginer si Ce-o Mai Fi Cristian Socol, mare mahar pe la (I)ASE, Profesor Emerit si cum s-o mai lauda, s-a gandit sa ne improspateze memoria, astora de-am uitat, respectiv sa arate tinerei generatii, un exemplu tipic de limba de lemn + limba-n cur. Care ne da ca rezultat, dupa mintea mea de inginer, o limba de lemn in cur, ceea ce s-ar putea sa fie incomod pentru adrisant (in speta, Pontacu).

Asa ca in articolul de azi de pe Contributors, Dl. Socol presteaza din greu la lustrul dosului Prim-Ministerial. Dati-mi voie sa citez:

“Efectul Ponta, poate fi definit ca o rezultantă a unei schimbări de paradigmă, un proces de ancorare a unor anticipatii pozitive privind reluarea sustenabila a cresterii economice in Romania”
Futu-i paradigma ma-sii, ca de n-o schimba Pontacu, dracu ne lua, zau asa. Noroc cu El (Insusi?) ca a zarit paradigma umbland dezlegata pe coclauri si a tabarit pe ea s-o schimbe. Cre’ ca isi umpluse scutecele de cacat, si daca ramanea neschimbata ne imputeam d-a binelea.

“Efectul Ponta a inceput in 2012 cu transferul dinspre ajustarea cantitativa spre ajustarea fiscala calitativa”
Ca sa intelegem ce ne povesteste Maestrul, pana in 2012 astia balotau cantitativ, ca prostii, iar de cand ni s-a intamplat Pontacu s-a schimbat total calimera, si se presteaza numa calitativ.
Vezi coane Socol ca si tancurile nemtesti erau muuuuult mai bune calitativ ca alea rusesti, dar le-au luat fata rusii cu 100 de tancuri d-alea naspa la unu d-ala bun. Si ghici cine-a castigat.

“Efectul Ponta inseamna asezarea pieselor intr-un puzzle ce presupune viziune macroeconomica.”
Deci inteleg ca fara Pontacu piesele alea sedeau d-an-pulea, aruncate pe unde le tuna lor pe chelie. S-a venit Pontacu, a pleznit din biciusca lui de Prim Ministru, si toate pesele au dat buzna si s-au asezat cum trebe. Ba chiar asa de bine, ca au capatat si vizuni, numa macroeconomice deocamdata. In curand si altele, d-alea gen Mama Omida. Ce noroc ne blagoslovi dom’le, si noi habar n-avem.
P.S. nea Socol, mi-l imprumuti si mie pe Pontacu 15 minute, cu biciusca lui fermecata cu tot? Ca am un futut de puzzle de 1.000 de piese, pe care i l-am luat fiica-mii, si nici dracu, ca sa zic asa, nu-i da de cap.

“Efectul Ponta incumba stabilitatea si chiar coabitarea politica, refacerea credibilitatii externe (intr-o luna, vizite externe in capitale importante ale lumii cat alti prim ministri in 2-3 ani, consfintind, de fapt, iesirea din izolare a României) si schimbarea perceptiei privind potentialul macroeconomic al Romaniei.”
Aici deja Pontacu se bate parte-n parte cu Fat-Frumos, in pula mea. Nu numai ca incumba stabilitati si coabitati asa, de capu lui, fara nici un Basel, de exemplu, da mai si reface credibilitatea externa in 2 timpi si 3 miscari. Deci incepand de maine, ziceti cu mandrie cand calatoriti p-afara ca voi sunteti d-ai lui Pontacu, si o sa fiti primiti cu plecaciuni adanci.
Pe langa asta, brusc, Mapamondu a aflat ca Romania nu e o destinatie de investitie de tot cacatu, unde se schimba legile zi de zi, dupa cum le tuna diverselor vite din guvern, ci o destinatie prima lux, unde iti curg dolarii si euroii in buzunare chiar de la aeroport.

“Efectul Ponta trebuie să continue.”
Ptiu drace.

Dati si voi un share, un link acolo la articolu omului, sa vada stapane-su cat presteaza sluga, poate ii da si lui d-un mic & o bere.

Advertisements

3 thoughts on “Mult Iubite si Stimate tov Ponta – by Cristian Socol

  1. Băi da’ rău ești! A mâncat omul o literă și tu sari la gâtul lui. Vrei să m-apuc acum să socotesc câte „d” ai mâncat la viața ta de blogăr? 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s