Cum sa scapi de un tata incapatanat

Dupa cum bine se stie, in orice familie, unul dintre parinti e ala “bun”, iar celalalt e ala “rau”. Sau, in orice caz, in familiile functionale. Unul dintre parinti trebuie sa fie cel care e ceva mai dur, si care impune regulile. Daca ambii se lasa manevrati de puradei, e dezastru.

La noi in familie, io sunt ala. Doamna Dracu a avut atat de mult de tras cu fiica-mea incat de multe ori renunta, doar ca sa scape de gura ei.
In momentul in care mi-am luat rolul de tata in primire la full time, si nu la fara frecventa ca in primii ani, i-am atras atentia fiica-mii ca oricat de capoasa ar fi ea, io sunt si mai incapatanat. A incercat de cateva ori sa se convinga daca doar ma laud sau chiar vorbesc serios si pana la urma s-a lamurit ca vorbeam serios. Dar, desi stie ca-s mai capos decat ea, tot mai incearca, din cand in cand.

Acu vreo 2 seri am avut un meci mare cu fiica-mea, in legatura cu mersul la culcare. Cum sa va explic, daca ii zici sa se duc ala culcare la ora 22, zice ca e pedepsita (serios, intreaba de ce e pedepsita). Pentru ca ea, in mod normal, se duce la somn dupa 12 noaptea.

Asa, deci am avut un meci mare, ocazie cu care s-a ales cu vreo 3 bile negre (avem un sistem de recompense cu bile albe / bile negre. La 5 bile albe i se cumpara un cadou, la 5 bile negre i se arunca o jucarie la gunoi).

Ieri imi iau tableta in brate si ma indrept spre buda, pentru o lectura placuta. Intru pe net de pe tableta si vad ca pagina de google era deschisa. A se retine faptul ca fiica-mea, desi inca nu e la scoala, se descurca cat de cat cu scrisul si cititul, cam de nivelul unui licean in ziua de azi.

Mno, si cum spuneam, vad ca pagina de google era deschisa. Si figura o cautare acolo. Aceasta era:

“CE SA FACI CA SA SCAPI DE UN TATA ANCAPATINAT”

Cum Doamna Dracu e profa de romana, deci nu putea sa scrie agramat, si nici nu o stiu sa comploteze de cu scopul de a pune mana pe mosiile lu socru’miu, eu de taica-miu am “scapat” deja , iar guvizii si broastele din acvariu n-au avut acces la tableta, singura persoana care ar fi putut cauta asa ceva ramana maimuta de fiica-mea. Care, trag io concluzia, a fost extreme de ofuscata dupa ultima cearta si bilele negre aferente, si a decis sa scape de tac’su ala capos.

Din fericire pentru mine, rezultatele cautarii sunt destul de inofensive (puteti sa incercati), incluzand raspunsuri pe teme religioase si de familie, si nu retete de stricnina pentru pus in berea lu taticu sau “cum sa tai franele de la masina in 3 pasi simpli”.

Advertisements

7 thoughts on “Cum sa scapi de un tata incapatanat

  1. @sabotor
    da, e laudabil. citeam azi niste atrocitati de comentarii la o stupizenie de articol de ma durea capul. bai, si aia erau d-astia de terminasera liceul…. nu stiu daca am vazut mai mult de 3 comentarii scrise in limba romana, din peste o suta.

    @B
    soon 🙂

  2. :)) nasol moshule daca deja cauta cum sa te extermine. z’dai seama cand o sa fie la liceu si ii spui ca n-ai voie in bamboo? deja iti pune viagra in ceai si te lasa cu ma-sa…ca stie ca nu poti s-o alergi cu catargul in vant >:)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s