Cum se rezolva problema parcarilor

postat de dracu in 2013-01-10 14:31

Toate lumea stie ca pe la noi e o mare problema cu locurile de parcare. In speta, prea putine, pentru prea multe masini.

Hai sa va zic repede cum au rezolvat altii problema, destul de simplu, si fara mari investitii. Trebuie doar primari care sunt convinsi ca nu vor mai fi realesi . Pentru ca n-o sa-I mai aleaga nici dracu daca rezolva problema asta

Se da un oras oarecare, indiferent de marime. Si la altii, ca si la noi, primaria e proprietara domeniului public, a strazilor si trotuarelor, in speta.

Primaria marcheaza TOATE locurile de parcare de pe strazile principale, si cam din tot orasul. Raman libere doar spatiile mai de la periferie, alea dintre cladiri. In rest, tot ce-i la strazile mai importante (sau spatiile disponibile mai mari) se marcheaza de catre primarie ca fiind locuri de parcare. Se pun parcometre automate mai la tot pasul, sau / si se stabileste un sistem de plata a parcarii prin SMS (super usor). Se pune un pret al parcarii de 1E/ora. Sau 2E/ora, mai in centru, in timpul zilei. Se pot stabili tarife diferite de parcare, in functie de aglomeratie (ex: mai scump intre orele 8-20 in centru, mai ieftin noapte etc). Se mentine chestia cu ridicatul masinilor, aplicabile in special masinilor cu nr strain sau din alte judete. Masinile parcate in afara spatiilor de parcare pe strazile principale se ridica intotdeauna.
Amenzi pentru parcare in locurile amenjate cu “uitarea” platii de minim 50E.

Se da un contract de intretinere unei firme, iar firma sa-si opreasca pana in 25% din incasari. Astia au obligatia de a verifica in permanenta parcarile, sa intretina parcomatele, ca sa vada cine parcheaza fara sa plateasca si sa dea amenzi.

Si gata, n-o sa mai fie problema cu parcarile in orasul respective e drept ca si primarul ar trebui sa se mute din oras, da asta e.

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Ianuarie 2013 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s