Cum se poate salva PDL

postat de dracu in 2012-06-15 08:03

PDL inca nu ajuns la fundul gropii ci, daca insista, poate sapa mai departe. a ajuns unde a ajuns pe merit, datorita prostiei crase, incompetentei si promovarii unor personaje care nu aveau ce cauta in prima linie. n-au picat suficient de rau (poate era mai bine pentru ei).

oricum, sa vedem care e situatia actuala.
sunt in opozitie, dupa niste ani de zile in care au luat masuri nepopulare (chiar daca unele dintre ele necesare), ani de zile in care sacrificiile cerute populatiei nu au fost “echilibrate” macar de fatada de niste sacrificii echivalente cerute politicienilor (ganditi-va ce efect de imagine ar fi avut ca, atunci cand au decis scaderea salariilor sa depuna in acelasi timp si un proiect de lege de scadere a indemnizatiilor parlamentarilor. ar fi picat oricum, datorita opozitiei, dar ar fi putut clama “iata, am vrut sa ne sacrificam si noi, dar nu vrea PSDPNL”).
ani de zile in care personaje cu o imagine extrem de nociva (e inutil de discutat daca imaginea respectiva e pe merit, e distorsionata de guristii de la Hanteni sau e pur propaganda, acea imagine EXISTA si produce efecte asupra alegatorilor) au fost sustinute, bagate in fata, si parca s-a facut in ciuda alegatorilor. o idee destul de proasta cand ai de gand sa ceri voturi.
Basescu nu mai poate constitui o locomotiva electorala pentru PDL (e cam greu, cu 10% simpatie) si, chiar daca mai are spatiu de manevra, am senzatia ca are si el niste polite de platit PDL, pentru faptul ca i-au cam iesit din vorba. iar Base nu e genul de om care uita sau iarta foarte usor, din cate am vazut eu.

Boon, si atunci ce trebuie facut? ce-ar putea face PDL ca sa se mai scoata din cacat? e relativ simplu, trebuie doar un cap limpede care sa analizeze problemele, iar solutiile apar singure.

1. indivizi cu imagine publica extrem de proasta, care aduc prejudicii de imagine.

astia ar fi, practic, cam toata conducerea partidului, toti “greii” si “vechii”. Incepand cu Boc, si continuand cu Berceanu, Anastase, Videanu, Udrea, Prigoana, etc.
toti astia trebuie sa faca nu unul, ci minim 2 pasi in spate. isi pot tine pozitii de administrare, de invartire a fondurilor, si asa mai departe, dar in urmatorii 2-3 ani cel putin trebuie sa dispara din mass media. fara declaratii publice, fara interviuri, fara participari la tembeliziuni. nimic. mucles total. daca ii intreaba cineva ceva, sa fie trimisi la purtatorul de cuvant. in fata trebuie scoase personaje noi, chiar daca tinere si necunoscute. alese 10-20 de persoane, cu CV-uri decente, daca se poate si ceva charisma (desi s-ar putea sa cerem prea mult), si astea sa se ocupe de comunicare.

2. lipsa unui lider.

daca cineva isi imagineaza ca partidul se poate relansa cu reesapati precum Blaga sau Videanu, e tampit de rage. astia sunt fumati, au farmecul unor cizme de guma, si beneficiaza de aceeasi simpatie ca un furuncul in cur. iar alti lideri n-au crescut in curtea PDL (n-au decat sa se intrebe ei de ce).
singura varianta castigatoare pentru PDL este convingerea lui Mihai Razvan Ungureanu de a prelua conducerea partidului. chiar daca MRU are practic de pierdut pe termen scurt prin aceasta miscare, pe termen mediu castiga o masinarie de partid, iar daca se aplica si masurile necesare, toata treaba poate iesi buna.
problema cea mai mare e sa il convinga pe MRU sa se bage intr-o pozitie in care are de pierdut pentru inceput, pe ideea ca s-ar putea sa aiba de castigat mai tarziu.

3. scoaterea in fata a celor tinuti pana acum prin vitrine, pentru a li se incasa pensia (simpatia publica), cei din grupul Monicai Macovei, fie si pe pozitii formale. trebuie macar sa dea impresia ca ii promoveaza, chiar daca sforariile le vor face aia batrani. beneficiaza de o imagina buna la simpatizantii de dreapta, si pot atrage suficienta simpatie (si voturi) de la hard linerii de dreapta.

4. implementarea pe bune a codului etic sau cum dracu se cheama cacatu ala de dat afara coruptii din partid, pe care l-au aplicat o data sau de 2 ori.
o idee care ar provoca destul de putine pierderi partidului (oricum majoritatea borfasilor vor pleca dupa ciolan pe la USL), dar care ar avea efecte puternice de imagine, si i-ar lasa in ofsaid pe USL-isti, care ar fi in imposibilitate de a aplica asemenea chestii (ca doar abia au ajuns la ciolan, si au o foameeee).

daca astia din PDL ar aplica treburile spuse mai sus, ar putea creste macar un 10% intr-un termen destul de scurt. dar ma indoiesc de faptul ca au vreun “cap limpede” prin partid, care sa judece la rece, sau / si sa aiba puterea sa puna astea in practica. asa ca, cel mai probabil se vor parui mai departe, cu Blaga dand vina pe Udrea si pe Boc si vitzavercea, fara se realizeze ca toti sunt la fel de toxici de de vinovati.

p.s. culmea, baronii penali ai PDL sunt cei care dau urme de “cap limpede”. e de inteles totusi, astia sunt cei care ciordesc (si) pentru partid, cei cu picioarele mai pe pamant. cu mult mai mult decat cei de la centru.

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Iunie 2012 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s