Cum sa NU manipulezi

postat de dracu in 2012-01-25 11:58

exemple mai transparente de manipulare decat cele ale argatilor lui Felix sunt greu de gasit. iar lucrul cel mai stupefiant e ca lumea chiar pune botu. si asta mi se pare cel mai ingrijorator.

sa vedem despre ce discutam:
un mare jurnalist, Hanalist politic si MILITAR (vedeti voi dupa aia de ce accentuez militar) isi da cu parerea despre cazul lui Gheorghe Alexandru, locotenentul care s-a trezit revolutionar in uniforma si purtator de cuvant neoficial al altor ofiteri (dupa cum sustine).

nea Radu Tudor e absolvent al colegiului national de aparare, ba a fost si propus de PSD la sefia colegiului, si cica mai are si alte studii in domeniul apararii.

ma vad nevoit sa spun ca omu pare a avea ceva cunostinte in domeniul militar. macar un minim de cunostinte. si ca, daca face o eroare grosolana de judecata, acea eroare e musai voita, si nu din prostie. adica, mai pe limba noastra, e o manipulare, si inca una primitiva.

in ce consta aceasta manipulare?
Musiu Tudor ii ia apararea locotenentului cu pricina si, mai mult de atat, “avertizeaza” pe cei care il vor judeca pe militar ca junele trebuie judecat cu duhul blandetii, ca altfel…
si drept argument, zice el, sunt precedente in care persoane n-au fost judecate deloc DE CATRE MILITARI. si da drept exemplu:
* Gabriel Oprea, actual ministru, pt port de uniforma in afisele electorale
* Elena Basescu, pentru port de uniforma
* Traian Basescu , pentru ca fiica-sa a purtat uniforma (???!!! nu glumeste, e serios)

“Aceste doua cazuri cu putere de precedent juridic si nu doar atit pledeaza pentru o sanctionare decenta a lt. Alexandru Gheorghe si mentinerea sa in rindul cadrelor active ale MApN, dupa ispasirea unei pedepse. In caz contrar, o masura mai dura ar trebui aplicata imediat si celorlalti, in spiritul egalitatii cetatenilor in fata legii.”

Ceea ce mi se pare cu adevarat surprinzator pentru un ditamai Analist Militar, absolvent al Colegiului National de Aparare etc etc etc este faptul acesta nu stie (?) ca Justitia Militara este o justitie paralela, care nu da socoteala celei civile (decat in anumite conditii, extrem de stricte), care functioneaza dupa alte legi si regulamente decat cele din Codul Penal, si CARE NU ARE DREPTUL SA JUDECE CIVILI!!!

Deci analistul militar avertizeaza tribunalul militar sa ia drept precedent juridic faptele care intra sub incidenta tribunalului civil, intamplator, din Romania. sa ne bucuram ca nu cere sa ia drept precedent actiuni juridice din sistemul Nord Corean, ca o cam beleam cu totii.

ca sa fiu ceva mai clar, Oprea, EBA si Base sunt CIVILI, si trebuie judecati dupa sistemul judiciar CIVIL.
Lt. Gheorghe Alexandru este MILITAR ACTIV, si trebuie judecat de catre sistemul judiciar MILITAR.

in concluzie, unul din latraii lui Felix incearca sa puna presiune pe completul de judecata militar, “avertizandu-l” sa il trataze cu blandete pe cel care a incalcat regulamentele militare si legislatia, si invocand un precedent inexistent.

iar lucrul cel mai surprinzator e ca sute de retardati pun botul la acest gest, dupa cum puteti vedea din comentarii.
cu siguranta majoritatea lor n-au facut armata (incep sa regret ca s-a desfiintat stagiul obligatoriu), iar alta buna parte sunt cei care au intrat in rezerva anticipat, au futut banii dati drept mita de stat, si acu le e foame si ar mai vrea ceva de ciugulit.

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Ianuarie 2012 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s