un ciutac, doi ciutaci…

postat de dracu in 2011-04-20 12:49

mare surpriza, baetii de la Kamikaze au descoperit ca genialul Lingau pune si el putin umarul la jaful din banul public, si ca-i mai curva decat puliticienii pe care ii musca de cur.

adica daca tot e rost de furaciune din banu public (furaciune la fel de legala precum contractele parlamentarilor cu statul, de altfel), de ce sa nu bage si el putin mana in visteria publica? ca doar nu-i mai prost (zice el) ca altii, nu-i asa?

am vazut deja postacii in actiune, pe o gramada de site-ri: ca Basescu, Mihaileanu, EBA, Ioana, flota, si restu de cacaturi uzuale.

hai sa vedem ce face mai exact lingaul, deontologul de 10.000E (negociabil).

acu vreo 12 ani (1999), omu depune cerere la primarie, pentru locuinta sociala . in Bucuresti, da??? sa retinem aspectu.
el si alte cateva milioane de romani. acu, nu stiu in ce stil o fi completat cererea, ce hartii a atasat la ea, samd. stiu ca pe vremea aia, prin 98-99, era la mare moda sa iti tragi certificat de handicapat, ca era punctaju mai mare. da nu pot sa-l acuz pe ciutac de asa ceva (fara dovezi).
din cate ma ajuta pe mine memoria, la momentul respectiv conta foarte mult (ca punctaj) si vechimea cererii. adica, cu cat mai veche cererea, cu atat mai multe puncte la dosar. in oraselul unde locuiam io, se astepta cu siguranta peste 5 ani.

presupunem ca ciutacul n-a facut nici o magarie, si a fost absolut cinstit, a respectat legea, si nici macar n-a lins nici un cur pentru a lua apartament pe pile.
in oraselul ala cu de provincie erau peste 1.000 de cereri de apartamente sociale. presupun ca in sectorul 5, unde sunt cateva sute de mii de locuitori, erau ceva mai multe cereri.

intr-un mod suprinzator, intr-un an de zile de la depunerea cererii, ciutacul primeste repartitia. o chestie uimitoare, din punctul meu de vedere.

posibile explicatii, despre cum chestia asta ar putea decurge in mod absolut legal:
* ciutacul a avut dosar beton, cu punctaj maxim.
punctajul maxim se obtinea pentru cazurile absolut naspa (handicapuri), studii superioare , angajat la stat , etc. cam toate astea la un loc. FARA chestia cu handicapul, doar pe baza studiilor superioare si al lucratului la stat, erau zeci de dosare la mine in oras. plus ca aia aveau si vechimea dosarului deja, care le dadea punctaj mai mare.
* ciutacul a avut dosar bun, cu punctaj mare (el + nevasta legala, studii superioare, angajati la stat etc) SI, in acelasi timp, s-au dat suficiente apartamente pentru a satisaface toate cererile mai vechi de un an de zile, si ceva din alea mai noi.
practic, asta ar fi insemnat sa dea primaria din sectorul 5 in anul 2.000 cel putin cateva mii de repartitii.
n-am auzit sa se fi intamplat asta.

cateva explicatii REALISTE despre cum ar fi putut obtine ciutacul apartamentul:
* prin falsificarea unor acte din dosar: vechimea cererii, adeverinta de handicapat etc
posibil.
* prin decizia primarului, caruia oricum i se rupe pula de ce zice legea
habar n-am, posibil. pe vremea aia nu cre ca se caca toata ziua in capu lui Base.
* prin interventia unor potentati la primar / comisia de repartitie, care sa ii determine sa se cace pe ea de lege.
foarte posibil
* prin spaga
din nou, foarte posibil.

Acu, pentru retardatii care ar vrea sa spuna ca ce ne fute grija, ca Ciutacu e privat, si nu bugetar / pulitician:

O fi lingaul angajat de Felix sa pupe in pula / muste, conform ordinelor, dar CHIRIA E SUBVENTIONATA DE STAT.
ca sa pricepeti mai exact, din taxele si impozitele voastre, bou’ asta de stat plateste partea de chirie pe care ar trebui s-o plateasca ciutacul pana la pretul pietei. sau nu scoate bani cat ar putea din inchirierea la pretul pietei.
deci Ciutacu, un angajat privat (si care castiga suficient de bine), a obtinut un apartament social, care se acorda celor care au probleme sociale. chiar daca acum 11 ani ciutacul manca din gunoaie, deci se incadra la motivele sociale, in ziua de azi mananca gunoaie pe bani frumosi. deci statul NU ARE NICI UN MOTIV sa ii subventioneze chiria ciutacului.

in rest, nu pot sa-i adresez decat un “Siktir jigodie!” din tot sufletul ciutacului, pentru pretinsele lui standarde morale, deontologie profesionala si alte cacaturi d-astea cu care defileaza.

si ca sa va dati seama ca ciutacul e pe deplin constient ca e o jigodie, si ca NU ARE NICI O JUSTIFICARE PENTRU A FOLOSI UN APARTAMENT SOCIAL, cacanarul a inchis comentariile la “explicatiile” date pe blogul lui.

pe cat pariem ca nu are tupeu sa-si publice dosarul pe care l-a facut pentru obtinerea apartamentului (chiar si cu datele personale ascunse)???? pentru ca si astia de la primarii trebuiau sa fie acoperiti cu hartii cand dadeau o decizie.

p.s.
n-am reusit sa imi dau seama cu ce se ocupa prin 1999-2000 ciutacul, daca era gunoier, hartie igienica (ca acum), plimbator de servieta la vrun pulitician etc.
stie careva?

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Aprilie 2011 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s