Geoana la Moscova: ‘cine suntem si ce vrem’

postat de dracu in 2009-11-13 16:06

Traiesc in spatiul ex-sovietic de vreo 5 ani.

Asa ca o sa va spun o mica traditie din tarile ex-sovietice:

Inainte de alegerile prezidentiale, candidatul face o vizita “de curtoazie” la Moscova. in mare, ca sa spuna “cine suntem si ce vrem”.
Daca acel candidat are sanse reale de succes, si este dorit de URSS (ups, mi-a scapat, ma scuzati), are o intalnire cu lideri de importanta (chiar Putin sau Medvedev, pentru cei cu adevarat importanti), eventual e primit si in Duma de Stat.
Daca nu este dorit, i se asigura primirea de catre femeia de serviciu de la Kremlin. asta in cazul in care mai ajunge pana la Moscova.

“Intamplator”, de obicei respectivul candidat are succes in alegeri. ca un exemplu concret si recent: Moldova. Unde Lupu a fost primit, iar Voronin a fost trimis la plimbare.

Vizita lui Geoana la Moscova mi se pare croita fix pe calapodul asta, ceea ce are darul de a ma indispune destul de tare. Si de a ajunge la concluzia ca mai degraba il votez pe puscariasul Nati Meir decat pe Geoana. Ca-s satul de 50 de ani de binefaceri de la poporul rus, care bunastarea ne-o adus.

Sigur, as putea sa ma insel. sau nu.

Marea diferenta intre vizita lui Geoana si cele ale pretendentilor la sefia de stat in spatiul ex-sovietic este ca aia nu fac vizita secreta, ba chiar dimpotriva.
Asta pentru ca primirea de catre tatucii URSS arata alegatorilor din tara sa faptul ca omul e sub pulpana ocrotitoare a Maicii Rusii, fapt care le poate aduce oarecari beneficii cetatenilor (un regim mai lejer de acordare a vizelor de munca sau chiar a cetateniei ruse), dar cu siguranta ar aduce multe belele SA NU FII sub pulpana aia ocrotitoare. Cum ar fi diverse sanctiuni incepand de la embargo pe produse (vin, vodca, carne, legume, etc) pana la aparitia ostasului sovietic eliberator, batand amabil cu bocancii la usa.

p.s. insusi Prostanacul, in prostia lui nemasurata, recunoaste scopul vizitei la Moskva:
“Contactele neoficiale sunt contacte neoficiale, ele au pregatit acest moment politic care se prefigureaza”.

despre ce “moment politic care se prefigureaza” credeti voi ca vorbeste Prostanacu???

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Noiembrie 2009 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s