Mica distanta intre etica profesionala si prostie

postat de dracu in 2009-07-06 17:23

Etica profesionala si prostia se afla la distanta de un floc.
Clientu nostru a reusit sa strabata dintr-un pas acea distanta, si sa dea lejer in ridicol.

Se impun niste explicatii preliminare.
Clientul nostru, ca orice mare corporatie, are un Cod Etic, pe care angajatii trebuie sa-l respecte. Cuprinde destul de multe chestii care ar trebui respectate. Nu e vorba doar de a nu lua / da spaga, ci si sa nu faci nici un fel de discriminari (de natura sexuala, religioasa, etc), si chiar sa nu futi printre colege / subalterne / subcontractori . Partea asta cre ca e scrisa cu litere foarte mici, precum conditiile din contractele cu bancile, pentru ca se pare ca scapa multora.

No bine, ca o masura de asigurare impotriva luarii de spagi, ei au un formular prin care ar trebui sa raporteze ce, cum si cand au primit de la vr-un subcontractor.

Acu, pe de alta parte, mama companie organizeaza ceea ce se cheama TGI Friday. Adica “Thanks God is Friday”. Cand se aduna lumea, si mama companie, in marinimia ei, da o pizza rece si o bere calda (cum ii alinta un coleg). Din pacate, se pare ca pt mama companie e vineri doar o singura data pe luna, ca doar o data ne da pizza si bere. Ma rog, e mai mult decat ni’ca.
La cele TGI Friday, fin’ca suntem baieti simtiti, ii invitam si p-aia de la Client, ca oricum muncim in cam aceleasi birouri. Ok, poate nu chiar pe toti de la Client, da pe cei mai importanti cu siguranta. Plus gagicile

La ultima TGI Friday, Clientu n-a mai participat. Bine, io n-am plans foarte tare, ca abia n-a mai fost asa mare aglomeratie. Plus ca beau cam multa bere englezoii astia.

Am intrebat ce mama dracu s-o intamplat cu ei, de ce nu au aparut. Si mi s-a explicat.

Un dobitoc de la Client, un soi de pielea pulii, inginerozaur vietnamez, s-o plans ca, participand la TGI Friday ale noastre, angajatii Clientului incalca codul etic al firmei. Ca nu se deranja nimeni (in mod firesc) sa completeze cacatu ala de formular pentru 2 beri si o pizza. Banui ca dobitocu de vietnamez era ofuscat ca nu a fost invitat si el. Acu nu stiu daca a fost sau ba, da nu i-am vazut niciodata muianu pe la chestiile astea. Oricum, imbecilu s-a plans managementului ala mare, si aia, alti cretini, au transmis imediat directiva ca astia de la Client nu mai au voie sa participe la bautele organizate cu noi. Ca le cauzeaza la etica.

Acu, tinand cont de faptul ca astia de veneau de la Client castiga de la 500 lire sterline PE ZI in sus, mi se pare o chestie extrem de jignitoare pentru ei ca sunt considerati coruptibili cu pretul unei felii de pizza si al unei beri. Sunt oameni cu 30-40 de ani de experienta, si cu oarecare probitate profesionala. dupa cum ziceau:
“bah, nu zice nimeni ca suntem incoruptibili, da totusi, asa de ieftini nu suntem….o felie de pizza si o bere (bine, aici mint bulangii, ca beiau minim 2-3 beri de caciula) … macar daca era vorba de ceva pasarici, ca la asta am fi mai sensibili… ”

Dar faza cu adevarat criminala, si care arata imbecilitatea unor sefi, e alta:

Cheltuieile pentru TGI Friday sunt backcharged catre Client.

Mai exact, nu le-a dat voie sa participle la berile oferite de noi, pe banii lor.

p.s. cea mai misto replica a avut-o un coleg, englezoi, catre un sef, american:
” – vezi mah idiotule, daca n-ati bombardat cum trebuie???”
la care americanu i-a zis razand:
“bah, n-ai voie sa spui asta. nu-i etic!”

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Iulie 2009 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s