Maimuta la gradinita

postat de dracu in 2009-10-14 17:19

no, fiica-mea a inceput calvarul care va continua (daca e fata desteapta) fo 20 de ani. adica gradinita, scoala, liceu, facultate si etc.

s-a remarcat din primile zile prin faptul ca a fugit de la gradinita. ma rog, technicaly speaking, n-a fugit, ci s-a strecurat printr-o spartura din gard in afara curtii gradinitei, ca vazuse ea un loc de joaca ce i s-a parut cu mult mai interesant.

e bine de remarcat faptul ca a trecut cu brio peste prima deceptie sentimentala: se indragostise iremediabil de baiatul unui coleg; asa de rau ca ne-a zis, mie si d-nei Dracu, ca ea nu mai merge cu noi acasa, ci merge cu domnisoru cu pricina.
ca niste parinti de moda veche ce suntem, am refuzat sa o lasam, si am luat-o cu japca acasa. acu cica are o noua dragoste, unul dintre picii de la gradinita.

intre timp, a inceput sa-si imboteasca considerabil si vocabularul.
astfel, dintre cunostintele deprinse la gradinita de numara expresiile:

“unde pula mea e olita?”,
adresata d-nei Dracu atunci cand o taia nevoia pe tanara domnisoara

si

“da-o-n pizda ma-sii de treaba”
adresata soacra-mii cand nu i s-a facut pe plac Maimutei.

gurile rele ar putea fi tentate sa spuna ori ca a invatat de la Dracu (chestie dificila din 2 motive: Dracu incearca sa-si controleze la maxim licentele poetice cand e Maimuta prin preajma, pentru ca are o ureche extrem de fina la asa ceva; si Dracu e la cateva mii de km, de unde mai vorbeste din cand in cand cu Maimuta la telefon, si atunci o ia cu lesinaturi de genu “printesa lu tata”, “papusa mica” “iubita” “maimutica lu tata” si altele, si in nici un caz cu un vocabular mai .. colorat), ori ca s-ar putea sa fie vorba de ceva chestii mostenite genetic.
mno, daca fugitu d-acasa / gradinita etc l-ar putea mosteni de la tac’su, limbaju zic io ca nu. asa ca cel mai probabil donsoara Dracu invata porcarele de la colegii de gradinita.

ma rog, pana la urma nu-i mare tragedie. astia sunt termeni peste care puradeii dau oricum, e mai important sa ii inveti sa nu-i foloseasca (sau macar cand ii pot folosi si cand nu).

astept cu nerabdare sa vaz ce mai invata donsoara Dracu la gradinita.

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Octombrie 2009 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s