Foaie verde de dudau, o sa fie si mai … bine

postat de dracu in 2009-10-05 14:28

De ce or fi luand unii mii de euroi pe luna???

M-am distrat copios citind articolul asta, in care diversi neni isi dau cu parerea despre muia pe care au luat-o in piata imobiliara . Si vazand cat sunt de imbecili, imi pun intrebarea cat sunt de prosti aia care le platesc salarii grase. si parte din raspuns e ca merita cu prisosinta teapa pe care au luat-o.

Ok, sa incepem comentariul pe text:

Ingo Nissen, directorul general Sonae Sierra:
“Romania este o piata foarte depresiva. Chiriile coboara si dobanzile bancilor cresc. Este mult mai rau decat pe alte piete”.

Oare de ce or cobori chiriile? Cumva fin’ca is multe apartamente care nu au putut fi vandute, si au fost scoase la inchiriat? Cumva fin’ca multi isi pierd jobul, si tre sa plece acasa, sau sa se mute la comun cu altii?
manca-l-ar tata de depresat… sa-i explice careva termenul “defenestrare”, am auzit ca vindeca iremediabil depresia, si orice alte boli, de fapt.

Jorg Banzhaf, managing director al dezvoltatorului imobiliar ECE Projektmanagement:
“Toti am crezut in cresterea puternica a pietelor din Europa Centrala si de Est (CEE), iar 2008 a fost un soc, pentru ca au fost inregistrate scaderi uriase la nivel de PIB. Am realizat ca puterea de cumparare este mult inferioara dinamismului investional din trecut. In CEE, daca inaugurezi un mall acum, furi din veniturile celor deja existente, care oricum este foarte mic”.

Cat de prost tre sa fii ca sa nu realizezi ca faptul ca salariul mediu e de cateva sute de euro va avea o influenta in vanzarea de case si apartamente??? Pe cuvant, cand MAJORITATEA romanilor castiga mult sub 1.000E/luna, cum pula mea nu poti sa constientizezi ca niste preturi generale de 1.000E/mp si peste, n-au cum sa fie platite de puletele care castiga sub 1.000??? cate Harvard-uri si Oxford-uri ti-ar trebui sa iti dai seama ca pulimea pur si simplu n-are 100.000E ca sa dea pe o casa sau un apartament?

“Romania, insa, nu mai este atractiva, pentru investitori, pentru ca acum am inceput sa vedem lucruri care, anterior, nu ne deranjau, avand o crestere economica mare in regiune, cum ar fi coruptia sau instabilitatea politica”.

Ce boafa penala, in adevaratul sens al cuvantului. Poate n-ar strica sa traduca careva declaratiile lui, si sa le trimita Justitiei din Jermanica.
Adica cat timp se vindea totul, era absolut ok sa dai spaga. Acu, daca au ramas cu pula in mana, da buzna cinstea si corectitudinea peste ei… futu-va-n cur!

“Sunt unele voci care spun ca punctul maxim al crizei se va simti in CEE in primul trimestru din 2011. Eu sunt optimist si cred ca va veni mai devreme, insa in acelasi timp trebuie sa fim realisti si sa ne gandim ca inca nu am ajuns acolo”.

Aici si io sunt optimist, si zic ca punctul de maxim al crizei s-ar putea sa vina peste 1-2 ani. Asta cu conditia ca la amerecani sa nu urmeze valul 2 al crizei, care tropaie nerabdator pe banca de rezerve. Ala al creditelor cu perioada de gratie , care perioada de gratie se cam termina in curand.
Daca se potcovesc amerecanii si cu asta, o sa urmeze o cadere si mai mare in groapa la noi (si nu numai). Nu m-ar mira sa ajunga diverse apartamente si case la preturi de 10-20.000E. e drept, nu va fi de mare folos, daca romanii vor avea salarii sub 500E.

Si ultima, si cea mai misto remarca a lu nea asta:
“Exista potential in viitor pentru piata romaneasca , insa pornim de la un nivel de exagerare, care nu se va mai intoarce”.

voala de vezi!

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Octombrie 2009 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s