Resuscitare

postat de dracu in 2009-03-31 16:29

desi nu prea practic copy-paste, am zis ca asta trebe musai impartasita 🙂

exista un integ forum aici, care mi-a dat dureri de burta de ras.
sper ca serie_noire is va scoate cartea, pe care as cumpara-o fara sa clipesc.

Intamplare urmatoare s-a petrecut intr-un oarecare spital si vreme de cativa ani a constituit un caz-scoala de cat de atent trebuie sa fii cand profesezi cu prea mult entuziasm meseria asta.

Operatie grea…emotii de ambele parti. Oricum, una din parti simtea emotia intr-un mod mai deosebit.
Inainte de administrarea preanesteziei chirurgul dimpreuna cu asistenta lui o viziteaza pe tanti cu problema ca sa ii spuna o vorba buna sau sa renegocieze(asta-i rautate pura de internist!).
Din cele povestite chiar de chirurgul in cauza (acum, de multisor iesit la pensie) cucoana statea intr-o rana si gemea incetisor.
-Domnu’ doctor, mi-e frica!
-Doamna draga, v-am mai spus de o mie de ori, orice operatie are un grad de risc, dar operatia la care urmeaza sa ma ”asistati”(ras afabil, luat mainile victimei intre palmute) va promit ca o sa fie usoara, ca un vis…da, ca un vis, ca oricum va facem anestezie si o sa dormiti ca un prunc.

Sta tipa…se gandeste un pic….si :
-Domnu’ doctor as vrea sa am o vorba cu dumneavoastra singur!
Asistenta isi da seama ca doamna are o rugaminte speciala si paraseste incinta.

Din momentul asta trebuie sa ma bazez doar pe ce a povestit chirurgul celorlati:
-Domnu’ doctor m-as simti mai bine daca v-as sti pe dumneavoastra mai linistit…
-Da doamna….adica?
Si , aici persoana in cauza se jura ca e adevarul gol-golut(!), ii apuca domnului doctor instrumentul si ii administreaza cea mai adrenalinica(o exista cuvantul asta?) partida de sex oral. Cum s-ar spune …la botu’ calului.

Domne’ femeia avea dreptate…asa de linistit nu s-a simtit niciodata chirurgul in cauza. Dar nu avea nici un farmec sa tina povestea doar pentru el asa ca prima masura luata postcoital a fost sa se laude la cei 2 medici care isi faceau stagiul la el, la un student in practica si chiar si asistentei de sala (care probabil ca a rasuflat usurata, prietenii stiu de ce {io nu stiu de ce dom’le, ne lamureste careva??}). Repet, atat de linistit a fost ca a dat gata operatia mult mai repede decat de obicei.
Chirurgul terminandu-si treaba se trage deoparte si se apuca sa isi numere banii sau se spele pe manute de sange sau ce mama naibii or face chirurgii dupa operatie.

Anestezistul preia problema din voleu, o detubeaza pe tanti si incepe sa spuna in gand rugaciunea de trezire din morti sau ce formule or recita anestezistii pentru a te convinge sa te intorci pe taramul patriei din drumul firesc spre luminita.
Eh…dar tanti se pare ca avea alte planuri…si facea pe moarta in papusoi. Si facea asta cu atata convingere ca nenea anestezistul a simtit ca mai pierde o partida cu Sfantu Petru. Si pentru ca situatiile disperate cer masuri extreme pana sa ii vina ajutoare a luat situatia pieptis si s-a apucat sa ii faca pacientei respiratie gura-la-gura.

Daca pana in acel moment echipa chirurgicala era trup si suflet langa anestezist incurajandu-l de pe margine, ei bine, nimeni n-a mai rezistat si i-a busit pe toti un ras cu sughituri.
Momentul kodak era urmatorul: masa de operatie continea 2 persoane cuprinse intr-un sarut cu figuri gen “ Pe aripile vantului ”, pe margine un grup de sustinatori imbracati in alb cu buline rosii se tavalea de ras, salcamii erau in floare, ingerasi, heruvimi si serafimi zburau in cercuri largi si faceau pronosticuri.

Neintelegand explozia de bucurie a celor din jur anestezistul isi dezlipeste buzele si striga:
-Ba nenorocitilor, asta moare si voi radeti ca prostii!

Astia,mai dihai, nu mai era nici unul in picioare…Intr-un final, toate se termina cu bine, doamna in cauza revine din calatoria printre stele si toata lumea se retrage la cafeaua de dupa. Toti mai putin anestezistul. El s-a retras la baie unde, spune povestea, a vomat indelung si s-a spalat pe dinti o ora si si-a ars hainele si si-a epilat pe piept si cate si mai cate pentru ca un suflet de mama i-a soptit cat de intim a fost cu chirurgul pe care il cunostea de 30 de ani, dar cu care nu facuse pana in acel moment schimb (unisens) de fluide.

Si mentionez ca sunt cel putin 4 persoane care o freaca p’acilea si pot confirma ca au auzit povestea din surse “sigure”. Am inceput sa nu mai postez decat intamplari care se pot baza pe poze sau martori ca vad ca lumea e foarte neincrezatoare pe aria asta…ntntnt

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Martie 2009 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s