criza imobiliara si ciorba de burta

postat de dracu in 2009-04-27 17:30

am vazut ca-i ceva valva iara prin presa cu criza asta imobiliara.
ca poate “s-a ajuns la bottom” (vise taica, vise), “cumparati acu ca-s eftine si se scumpeste”, “se da drumu la credite si o sa creasca iarasi”, “nu se mai construieste fin’ca’i criza, si daca nu se mai construieste o sa creasca preturile”, “vin banii de la FMI si o sa creasca preturili” si alte asemenea prostii.
dupa ce am scris fo 2 pagini pe subiectul asta, mi-am dat seama ca am atins prea multe subiecte, si ca e prea larg pentru a fi discutat in 2 sau 3 pagini. si ca ceea ce am scris acum un an de zile aici si aici e nu doar la fel de valabil, ci si confirmat de realitate.

cum n-are rost sa va plictisesc cu alea 2 pagini, trec direct la concluzii:
* daca aveti bani, nu cumparati acum. mai asteptati macar inca 1 an. veti avea de castigat.
* daca nu aveti bani, nu fiti prosti sa va aruncati la un credit pe prafu asta. nici un job nu e garantat pe viata. mai degraba puneti bani la ciorap.
* daca vreti sa vindeti: condoleante, nu am nici un sfat. in afara de ala de a reduce pretul pana gasiti cumparator. oricate zeci de mii inseamna reducerea.
* puneti bani la ciorap. e criza pe bune, si daca inca n-o simtiti acu, asta nu inseamna ca n-o s-o simtiti niciodata.

asa ca, pentru ca discutia pe imobiliare e inutila acu, m-am hotarat sa va zic reteta mea infailibila de ciorba de burta. chestie care s-ar putea sa va fie mai utila decat sfaturile imobiliare🙂

deci:
ciorba de burta nu se face din saracie. sau portie pentru o masa sau 2.
nu faceti din juma de kil de burta, ca n-are rost. n-o sa aiba nici un gust.

ingrediente:
2 kile burta (de preferat curatata), 2 kile de oase de vaca (musai sparte!! sau oase de porc, sau adidasi de porc), 3-4 cartofi, o ceapa maricica, 1-2 morcovi. 3-4 oo.

cum voi in Romania gasiti burta curatata si tratata cu var, de-i alba ca hartia, nu-i nevoie sa o opariti de 2-3 ori, asa cum fac io. nu fiti puturosi, nu luati burta d-aia gata taiata, ca n-are nici un gust.

dezghetati burta si clatiti-o cu apa. spalati ciolanele / adidasii. curatati barabulele, morcovii si ceapa. nu taiati nici unele (nici macar ceapa).
puneti burta si ciolanele la fiert (cu sare mai oleaca mai multa), si fierbeti-le la foc incet cam un ceas. timp in care adunati si spuma, nu fiti puturosi, ca altfel o sa fie ciorba neagra.

dupa un ceas, puneti legumele intregi la fiert.
lasati sa fiarba inca o ora, cel putin. se fierbe ciorba pana cand carnea cade de pe ciolane fara osteneala.
luati ciorba de pe foc.
ceapa se arunca (d-aia am zis sa n-o taiati!).
morcovu si cartofii se piseaza cu furculita, si se pun la loc in zama.
curatati bine, cu un cutit, toata carnea si zgarciurile de pe ciolane / adidasi. daca is ciolane de vaca, NU UITATI SA LE SCOATETI MADUVA. maduva, carnea, zgarciurile, de fapt, tot ce nu-i os, se taie maruntel si se pun inapoi in oala.
aveti grija sa nu va taiati la degete, baga-mi-as pula.

scoateti oala pe balcon, si puneti-o jos, pe gresie. daca sunteti tarani, bagati la beci 20 de minute. ideea e sa se raceasca zama.
sfat pt blonde: NU BAGATI OALA FIERBINTE IN FRIGIDER.

dupa ce s-o racit zama de puteti baga destu in ea fara sa urlati de durere, bateti 3-4 oo intr-un castron de plastic care are desenat pe fund (fundu care se vede dupa ce termini de mancat, nu alalalt) o moaca de vaca, si are 2 urechi de vaca drept toarte (asa arata castronu fiica-mii).
dupa ce v-ati batut oolele (qute fiica-mea), puneti-le peste zama.
mujdeiul, otetul si smantana NU SE PUN IN OALA.
se dau mesenilor, sa-si puna fiecare dupa cum i se scoala.

pofta buna.

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Aprilie 2009 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s