Caini paziti de curci

postat de dracu in 2009-06-25 14:18

Fact:
Unitati ale armatei romane (sper ca nu toate) sunt pazite de firme private de paza.
Asa zisii badigarzi.

Sa analizam putin situatiunea.

Cine sunt cei ce au firme de paza:
In general, borfasi de calibru mai marunt, tot felul de interlopi, cu conexiuni in politie si printre puliticieni. usor de cumparat / santajat de catre inamic.

Cine sunt angajatii lor:
marea lor majoritate, pensionari, ceva fumei, indivizi cu maxim 12 clase, care nu-s capabili sa presteze o alta munca. Nu-i o vina, nu tre sa fim toti doctori, ingineri sau avocati, da banui ca n-o sa gasesti foarte multi cu un IQ peste 100 printre ei. Is buni de pazit o parcare sau un supermarket de gospodinele furioase.
Mai sunt si adevaratii, fosti sportivi de performanta, luptatori, boxeri, sau pur si simplu d-astia care dau bine cu pumnu. Da aia sunt platiti bine si scumpi, si n-o sa-i vedeti pazind unitati militare.

Armament:
pulan + spray, poate si catuse (nu sunt sigur).

antrenament militar:
ha ha ha!!!
aia de-s pensionari, poate isi aduca aminte de ce parte se tine pusca. Oricum nu conteaza, ca n-au pusca.

Conditie fizica :
no comments

recapitulam:
baze ale unei armate NATO, continand diverse chestii secrete (de la tehnica militara la cifruri si ordine de lupta), sunt pazite de niste nevinovati badigarzi, care nu-s inarmati (din fericire) si nu-s in stare sa omoare o musca, d-apai sa lupte impotriva unui spion / terorist / soldat prost al inamicului (unde inamicul e Uniunea Sovietica , da???).

sa mai mentionam ca badigarzii, fiind CIVILI, nu pot fi adusi in fata unui tribunal militar si a Curtii Martiale? Ca habar n-au de datoriile, drepturile si obligatiile santinelei (si nici n-au mijloace sa le puna in aplicare)?

Cine e vinovat de treba asta? Pai incepand cu Bombo (pe vreema caruia s-a facut manaria), toti politicienii din 2004 incoace.

Care a fost cauza manariei:
aparent hotia (cica e mai ieftin sa pazesti cu badigarzi decat cu soldati, desi se pare ca e fix invers), pentru ca firmele unora au contracte de paza.
Desi, daca ne uitam si oleaca mai adanc, s-ar putea sa fie mai mult decat simple hotie.
Ce credeti voi, dusmanul (Uniunea Sovietica) ar prefera ca unitatile sa fie pazite de santinele cu arme, care pot trage oricand, sau de niste agarici care spun singuri totul, nici macar nu-i nevoie sa spaguiesti?

d-aia si titlul:
e ca si cum ai pune o turma de curci (badigarzii) sa pazeasca o haita de caini (soldatu roman) de niste ursi (astia nu mai e nevoie sa zic cine-s, nu?).

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Iunie 2009 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s