PNL – Crisis Management

postat de dracu in 2008-10-28 11:22

Dupa cum stie toata lumea care mai citeste ziarele, PNL a reusit sa se bage intr-un mare cacat, votand pe de o parte (laolalta cu restu partidelor) marirea salariilor profilor, si explicand pe de alta parte ca “nu e bani decat pt pomenile noastre, pt ale voastre nu”..

Io fiind in strafundurile mele liberal, ofer o analiza din punctul de vedere al pulimii, si bazata pe ceea ce lipseste puliticienilor din Romania, si anume “bunul simt”.

Ok, sa-mi dau si io cu parerea cam care ar fi iesirile din situatia asta ale PNL, si consecintele lor.

1. guvernul inghite broasca, si pune in aplicare legea votata de Parlament si promulgata de Presedinte.
Dezavantaj:
se fac de cacat, si demonstreaza toturor faptul ca Tari manca rahat cand zicea ca nu-s bani.
Avantaje:
profesorii se vor transforma in noul Basescu, si pot fi acuzati de acum incolo de: criza imobliara la nivel global, criza imobiliara din tara, falimente, inflatie, cutremure, inundatii, seceta etc etc.
Si mai dai in pizda mamii lor de fomisti (copyright Kuki), ca si-asa nu ne voteaza.

2. guvernul isi da demisia
Dezavantaje:
Accesul la cascaval se reduce drastic, guvernul interimar avand sarcina (si posibilitatea) de a organiza numai alegerile. Ceea ce inseamna ca suma disponibila pentru furaciuni este muuuuuult diminuata (cateva zeci de mil Euro acolo, cam atat costa alegerile). Va dati seama ca, la nivelul unui miliardar, asa ceva este inacceptabil.
Kuki isi termina mandatul de PM (interpretati cum vreti ) cu o luna mai devreme. Absolut inacceptabil, avand in vedere ca nu va mai fi PM vreodata.
Devin imposibile ultimele pomeni electorale programate pe motiv de “economia duduie si toti dujmanii ne invidiaza”. Sa moara dujmanii mei!
Avantaje:
Guvernul Manechinu reloaded poate crea aparenta (falsa) de responsabilitate, ramanand totusi la guvernare.
Raman posibile micile furaciuni la organizarea alegerilor. Cum ar fi, de pilda, tiparirea buletinelor de vot de cine trebuie, si la pretul adecvat. Subtire, numa cateva meleoane acolo, da e mai mult decat nimic. Ca foamea e mare, si criza bate cu bocancii la usa.

3. guvernul amana aplicare legii, prin OG
Avantaje:
nici unul
Dezavantaje:
Voi avea o ocazie excelenta de a racni din toti bojocii ca Romania nu mai este o republica semi-prezidentiala, ci o republica guvernamentala. Nici macar parlamentara. Si nu doar eu, care nu contez, ci toata lumea.
Daca porcii isi permit sa isi bage pula intr-o lege (cam de cacat) votata de organul votator al statului roman in unanimitate, nu stiu de ce pula mea mai avem nevoie de parlament. Ar trebui sa il desfiintam pur si simplu, PM-ul sa isi asume functia de Dictator, si sa guverneze numai prin OG-uri. Mai facem si economie la buget, scapand de 500 de trantori si toate pensiile, borfeturile (la secretarele bijboace ma refeream), birourile, masinile etc etc etc lor.

4. guvernul isi asuma raspunderea pe o varianta diferita (si mai cu bun simt, sper) a legii.
Avantaje:
Se da profilor un covrig in plus, da fara sa nenoroceasca economia mondiala si intergalactica.
Guvernul are ocazia sa creeze iluzia ca e alcatuit din oameni cu cap, dispusi sa negocieze, si sa rezolve, fie si partial, drama unei categorii profesionale de care toate guvernele din ultimii 19 ani si-au batut pula.
Guvernul ramane la guvernare, avand mai departe posibilitatea de furaciuni si ceva (dar mai subtire) pomeni electorale pe ultima suta de metri.
Dezavantaje:
Daca asumarea raspunderii nu trece de parlament, se ajunge la varianta 2.

Avand in vedere cat sunt de rupti de realitate, nesimtiti si cretini liberaloizii, cu siguranta nu vor alege varianta cea mai avantajoasa pentru PNL (demisia guvernului), ci varianta cea mai paguboasa pt partid, dar care ofera posibilitatea continuarii nestinghrite a furaciunilor pana in ultima clipa (OG-ul).

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Octombrie 2008 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s