oil price – 250$ / baril?

postat de dracu in 2008-07-04 11:43

mai tineti minte ce va ziceam io prin ianuarie?

aia ca a ajuns barilul la 100$, si o cam belim?

din pacate, se pare ca am avut dreptate.
uite ca abia am trecut de jumatea anului, si petrolu s-o dus la 146$/baril. adica, dupa cum ziceau unii (considerati ca fiind pesimisti, de altfel, si aderenti ai teoriei conspiratiilor, eventual) ca o sa fie LA SFARSITUL ANULUI.

pana la sfarsitul anului mai e un pic de timp, iar un nene zice ca o sa ne ducem la 250$/baril (by the way, daca nu imi dau drumu la comentariu astia de la hotzniuz, incep si io sa cred in teoria conspiratiilor). la sfarsitul lui 2008. io ma nenea cu pricina fiind nu un pulete oarecare, ci CEO Gazprom. io ma gandeam la 200, dar se pare ca am subestimat viteza cu care ne ducem pulii de suflet.

ca sa nu va bateti capu, acelasi nene estimeaza in 3-5 ani un pret de 500$ / baril. pt filologi, asta inseamna de 4 ori mai mare decat ACUM. parca e 5 lei kila de benzina la noi, nu?
cre ca Oprescu o sa aiba noroc mare ca primar, si cand benzina va fi 20 lei / litrul problemele de trafic vor dispare de la sine. o sa mai umble cu masina numa Tariceanu si cu Patriciu.

un nene explica aici cam ce se va intampla cu USA, avand in vedere ca cea mai mare parte a transportului este rutier. nasty picture, let me tell you.

Robert L. Hirch explica si el ca petrolul va ajunge la un 500$. asta e un nene care lucreaza pt Exxon si USA Gov.
raportul facut in 2005 pt guvernul american e o lectura f interesanta, si il puteti gasi aici.

poate veti considera interesant si faptul ca 18% (adica procentul cel mai ridicat) dintre cititorii de aici sunt de parere pretul la sfarsitul anului va fi peste 200$ / baril. iar aia e o publicatie economica, nu “the sun”, asa ca e vorba de niste cititori ceva mai educati.

ca sa rezumam, situatie e maronie rau de tot.
prevad ca in foarte scurt timp, anumite skill-uri precum vanatoarea, pescuitul, trasul cu arma, trackingul, agricultura, fuga si bataia vor deveni cu mult mai importante decat se crede acum.

io unu imi iau o casuta la tara, cu mult pamant, just in case šŸ˜€ cu pusca e mai greu.
da deja stau in dubii daca sa imi mai iau masina sau nu. ca parca m-ar racai la rinichi sa dau 10.000E pe o masina, iar in 2-3 ani sa trebuiasca sa cumpar si o pereche de boi care sa traga la ea.

de greve si tesle in coiae ale transportatorilor din toata lumea sa va mai zic? sau de foametea care bate (si nu foarte timid) la usa?

neaaah, mai bine nu va zic, ca va stric ziua.
vedeti voi singuri acu cand va duceti la piata ce scoruri mai sunt, si cat o sa mai creasca luna asta, de exemplu.

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Iulie 2008 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s