nu mi-e mila de pensionari!!!

postat de dracu in 2008-10-25 19:36

asta e o postare care sigur o sa imi aduca iarasi o gramada de injuraturi

ok, sa definim datele problemei:
discutam despre pensionarii care sunt proprietari de orice fel de apartamente, indiferent de ce fel de pensie au. si in special cei din Bucuresti. dar si cei din restul oraselor din tara.

se jeleste masiv pe chestia ca bietii pensionari n-au bani de mancare, medicamente, de intretinere. drept pentru care, respectivii pensionari beneficiaza de destule facilitati, cum ar fi: ajutoare financiare pt plata caldurii, medicamente compensate / gratuite, transport redus (chiar gratuit, pe ici pe colo), bilete de tratament la in diverse statiuni. si or mai fi si altele.

nu-mi face placere sa vad suferinta nimanui, si cu atat mai putin a unor oameni care au muncit toata viata. ma rog, cel putin o parte din ei au muncit, altii au frecat maciuca pe vremea comunistilor.

Dar,

toata lumea “scapa” din vedere faptul ca marea majoritate a acestor pensionari sunt PROPRIETARI ai unor imobile care valoreaza de la cateva zeci de mii, la cate sute de mii de euro.

ca sa fie mai clar:
io, in alea 3 luni cat am fost bucurestean, din salariul meu de vro 700$, plateam cam 250 chiria unei garsoniere.
din impozitele pe care mi le lua tovarasu stat, se plateau ajutoare financiare unor “bieti” pensionari, proprietari ai unor apartamente care valorau la vremea respectiva 20-70.000E.

solutia pentru ca “bietii pensionari” sa o duca bine e foarte simpla, si la indemana fiecaruia dintre ei. e suficient sa-si vanda apartamentul care le mananca pensia cu intretinerea, sa cumpere o casa la tara, eventual cu o parte din diferenta de bani obtinuta sa isi modernizeze noua casa, iar cu restul pot trai linistiti pana la moarte.

exemplu concret:
sa zicem ca un pensionar, sau o familie de pensioanri, are un apartament cacacios in Bucuresti, care valoreaza doar 70.000E. il vinde cu pretul respectiv.
la tara, si nu in locuri uitate de lume, cu 10-15.000E se poate cumpara o casa locuibila, cu suficient teren cat sa pui si de un porc s-o gradina. daca nu credeti, mi-am cumparat io casa cu 15.000E, cu 8.000mp teren, acu 2 luni.
sa zicem ca mai baga pensionarii inca 15.000E in imbunatatiri pt casa. gresie, faianta & shit. ca sa se simta ca la bloc.

le ramane frumoasa suma de 40.000E. care le poate asigura o existenta multumitoare cativa ani buni. cu siguranta, o existenta mai buna decat facutul foamei si al frigului la bloc.

problema nu e ca nu ii duce capul, ci ca domnii si doamnele pensionari nu vor dom’le sa se faca tzarani. ei sunt oraseni, si tre sa beneficieze (pe banii mei) de toate conditiile de la oras.
nu vad de ce astia tineri si “bogati”, care castiga cateva sute sau mii de euro pe luna, trebuie sa plateasca pentru faptul ca pensionarii prefera sa stea la bloc, si nu la casa.

cum pula mea sunt considerati cei care au proprietati de zeci de mii de euro, saraci si napastuiti, si ei trebuie sprijiniti din banii celor care trag ca niste caini pentru salariu, care platesc o chirie, sau o rata imensa la banca. cine sunt saracii, si cine sunt bogatii? cei care au proprietati de zeci de mii de euro, sau cei care au datorii de sute de mii de euro???

asta ca sa nu mai spun ca majoritatea pensionarilor au primit practic de pomana apartamentele, iar tineretul e nevoit sa faca pariuri absurde ca in urmatorii 30-40 de ani ei nu se vor imbolnavi grav, nu vor divorta, si nu vor ramane fara job, indiferent prin ce crize va trece economia.

acu dati-i drumu la injuraturi, si la “bah, ce caine si ce jigodie esti”.

p.s. da, am parinti. pensionari. le-am spus acelasi lucru, dar intr-o forma mai dragutza

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Octombrie 2008 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s