how to fuck up a job, alta varianta

postat de dracu in 2008-12-09 16:50

sa lasam putin politichia, ca oricum n-o putem influenta, si sa va mai povestesc cum te poti umple de cacat in stil magnific.

de cand am luat noul proiect (adica din vara) cautam de ne sar ochii un Marine Superintendent. is greu de gasit, ca toti aia calificati is deja bagati prin diverse proiecte.
plus ca-s si scumpi foc, iar labele astea triste de la HR se caca pe ei pentru fiecare dolar. pentru ei e de bine, ca salveaza un dolar pentru mama companie, numa ca dolarul cu pricina costa alte mii de dolari din opereations. sau din lipsa lor, daca n-ai Marine Superintendent. da ma rog, asta e chestie valabila pt orice HR de firma mai maricica, is niste labagii care nu vad dincolo de usa departamentului lor.

ok, dupa lupte seculare care dureaza vreo 3 luni, reuseste Fleet Manageru nostru sa smulga un Marine Superintendent de pe un proiect. ala isi da demisia. HR-ul, cand aude de asta, il fute pe nea’ la bani, ca deja isi daduse demisia si nu mai putea sa spuna nu, deci era la pula lor. asta, normal, cu usa trantita in nas de la vechea firma, accepta oferta revizuita la vale a HR-ului.

vine din brazilia, isi face analizele medicale, ies ok. si isi da certificatele pe care le are catre HR, pentru inregistrare.

o mica paranteza. pentru toti cei care lucreaza (sau vor sa lucreze) pe platforme, se cere sa absolve un curs special, care se cheama Basic Offshore Safety Induction and Emergency Training (aka BOSIET).

un curs f misto, care iti da un mimim de cunostinte despre cum ai putea sa-ti maresti sansele de supravietuire in diferite situatii de cacat pe mare. inclusiv cum sa scapi dintr-un elicopter care se duce pulii de suflet (adica se face submarin). asta e training practic, facut la piscina. foarte fain.

ok, cursul asta costa in jur de 1.500$, cu mici diferente, in functie de centrul de training.
boon. nenea cu pricina, Marine Superintendentul, castiga undeva in jur de 5-600 sterline. PE ZI. adica, banii de curs i-ar fi putut strange in maxim 2 zile. lasand la o parte asta, a avea un asemenea curs valid (expira dupa 4 ani), NU ERA O CONDITIE OBLIGATORIE pentru a lua pozitia. noi fiind firma serioasa si maricica, nu le cerem angajatilor sa faca pe banu lor cursu asta, ci ii trimitem noi la curs, pe banu companiei.

ce credeti ca a facut gentlemanu cu pricina??

si-a falsificat certificatul!!!
s-a cacat pe el pentru 1.500$, banii pe 2 zile, sau nu i-a dat prin cap macar sa spune “bre nene, mi-o expirat survival trainingu, tre sa il reinnoiesc”. nop. dobitocul l-a falsificat, de parca ar fi fost ultimul bucatar indian, care castiga 1.500$ in 3 luni de zile.

logic, la 2 saptamani dupa ce a venit pe proiect (atata a durat pana s-a prins HR-ul de faza, desi avem deja 2 antecedente de genul asta pe anul in curs), i s-a dat un bocanc in cur, si a fost facut de cacat in toata industria. ceea ce inseamna ca pentru restul carierei lui, s-a sters pe bot de la a lucra pentru oricare din primii zece din industrie, sau subcontractorii lor directi.

now, that’s what I call a real FUCK-UP!!!!

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Decembrie 2008 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s