“Penelisti” si alte curve – scurt istoric de caz

postat de dracu in 2008-05-24 16:40

O scurta istorie de campanie, si cum abordeaza oamenii PNL (ca sa nu zic PNL-ul in intregime) alegerile locale. Si cum se protejeaza apoi de Justitie cu ajutorul Justitiei.

Povestea incepe aici, pe data de 20 Mai, cand un PDL-ist a reclamat ca desi necesarul de buletine de vot s-au impartit pe sectoare, la sediul Monitorului Oficial exista inca 33.600 de buletine de vot. Si ele p-acolo, ale nimanui. Conform declaratiei PDL-istului, acesta l-a anuntat si pe prefectul capitalei , Catalin Deaconescu, care i-a confirmat ca STIA (deja!!!) de existenta buletinelor cu pricina. Si care i-a promis PDL-istului ca va informa autoritatile.

(de unde stia deja prefectul, si de ce a asteptat sa ii fie reclamata fapta si de altcineva, e o intrebare iarasi foarte interesanta. Si daca PDL-istul nu vedea, mai reclama dom Prefect??? Intreb si io, nu dau cu paru).

Liviu Moraru, Directorul Monitorului Oficial (numit, ce coincidenta, de liberali in functie, ca si Prefectul) zice ca nu stie, dar va studia problema.

Pe 21 Mai, Cotidianul insista, si baga un articol.
Dl. Liviu Moraru, Directorul M.O., afla ca respectivele buletine chiar exista, si declara ca „Buletinele de vot există dar, din câte reiese din datele noastre, nu s-a tipărit nici un buletin de vot în plus. Cel mai probabil, unul dintre sectoare a omis să ia o parte din buletine de vot pentru care a semnat de primire“.

Ghinion de nesansa, se va dovedi oleaca mai tarziu ca i se parea prost.

Birourile locale ii transimt lu Nea Moraru ca “Muie fraiere, noi avem tot ce ne trebuie, si cat ne trebuie”, nea Moraru, precum Mafalda, mai incearca o explicatie la misto:
“e rebuturi, coaie!!!”.
Asa avem noi o tipografie de cacat, ca am facut 33.600 de rebuturi, pe care le-am impachetat frumos, le-am pregatit pentru livrare, si asteptau linistite in hol pana le-a gasit fraieru ala de la PDL.

Chestie la care membrii BEM ii zic lu nea Moraru “Muie fraiere, ca nu-s rebuturi, ci sunt buletine de vot valabile!”.

Dupa care nea Moraru, fiind in criza de inspiratie pt a inventa alte explicatii de cacat, intra in adormire si inchide telefonu. Probabil a vrut sa-i sune pe greii din partid (Stolnici, Morega, Matusa etc) pt a-i da niste sugestii cum sa incerce sa dreaga busuiocu.

Pe 22 Mai, membrii Biroului Electoral Municipal isi dau cu parerea ca n-are rost sa-i deranjezii pe domnii de la Parchet cu asemenea cacaturi cum ar fi suspiciunea de frauda, asa ca voteaza sa tina toata treaba sub pres, ca nu-i mare bai. Absolut “intamplator”, cei care voteaza tinutul sub pres sunt reprezentantii PNL si PSD. Care este. Si care, normal, de fapt nici nu sunt frati de sange si aliati, decat la hotii (nu ca ailalti nu s-ar pricepe la hotii).

Cum voturile erau egale cu aia care voiau sa ii deranjeze totusi pe procurori, reprezantanta proastei chioare si cu balanta in brate (aka coana Justitica), madam Ileana Danaila, e de parere ca

“Muie mah, chiar daca o fi incercat careva sa-si traga niste voturi pt uz personal, e baiat bun, de-al nostru, si doar n-o sa-l aruncam in gura haitelor de procurori”.
Sau, cu cuvintele ei:
“La sectorul 2 s-au găsit doi box-paleţi numerotaţi cu numărul 26. Bănuim că de la această situaţie s-a ajuns la tipărirea de buletine de vot în plus”.

Intamplator, cei doi paleti cu nr 26 deja nu mai existau, asa ca “demonstratia” o fost sustinuta de faptul ca li s-au trimis astora de la BEM niste copii scanate ale unor etichete. De unde or fi fost alea, si cat de “complicat” e sa faci o eticheta de palet, e cu totul alta treaba.

Asa ca in cele din urma, deranjati de atatea insistente si impertinente ale ziaristilor, si ca pulimea isi tot baga nasul in treburile astea, presedinta BEM, Lenuta Danaila, se hotaraste sa mai traga si ea o muie publicului spectator, care ar fi avut eventuale curiozitati despre modul in care s-a hotarat totusi ca cestiunea nu prezinta suficienta importanta cat sa fie intrebati si procurorii.

A zis ca treaba cu votu merge brici, asa ca atunci cand PDL-istul o cerut documentele sedintei in care s-a hotarat ca procurorii sa-si vada in pula mea de treburile lor si sa nu-si bage nasul in buda de la M.O., ea, ca o adevarata fata de cartier care este, a zis:
“coae, supunem la vot propunerea ta de a se face publice minutele sedintei, ca doar nu vrei sa stie chiar toata pulimea ce discutam noi, oamenii mari aci”.

Ghici cum o iesit votul??? O bere de la mine, ati ghicit corect, aceasi reprezentati ai PNL si PSD, de manuta cu Lenutza, au decis ca publicu spectator sa-si vada in pula lor de telenovele, mici si bere la pet, si sa nu-l mai futa grija de ce discuta dansii pe banii lor.

Bineinteles, ca sa inchida gura pulimii, s-au gasit si tapii ispasitori:

Si uite asa, la o posibila tentativa de frauda , cei mai iubiti fii ai poporului din PSD-PNL, au decis ca mai bine stam noi cuminti, si nu starnim cacatu. Ca nu cumva sa puta. Ca pana la urma, era vorba de baieti d-ai nostri, de comitet, doar nu era sa riste a ajunge dupa gratii…

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Mai 2008 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s