pana una alta – aberatii PSD-iste

postat de dracu in 2008-06-07 16:24

pana una alta, Nea Oprescu “Independentul” vine cu o propunere care sa-i bucure pe bucuresteni:

“…propunerea privind instituirea unei taxe “de solidaritate” de 10 euro pe care ar urma sa o ia de la bogati pentru a le asigura hrana saracilor, o taxa de genul celor propuse de PSD. Intrebat daca se gandeste sa incaseze lunar sau anual respectiva suma, Oprescu a evitat un raspuns. ”

no, inteligenta chestie, zic io. cateva intrebari pentru ne Doctoru si iubitorii lui:

* e taxa lunara, anuala, semestriala?

* de la ce nivel esti considerat “bogat”??
avere de 100.000E, de exemplu? pai, cam toti proprietarii de apartamente si case din Bucuresti ar trebui sa plateasca taxa asta.
200.000E? hmmm.. un 20-30% din populatie, care are apartamente in zone mai bune, ar trebui sa o plateasca.

poate se va baza pe salariu sentinta de bogat/sarac?? de la ce salariu esti bogat? peste 500E? peste 1.000E? peste 10.000E? grea intrebare. dar sarac??? daca, sa zicem, ai o pensie de 5 mil, si esti proprietar al unei case in Primaverii, esti sarac?? daca ai 1000E salariu, din care dai pe chirie (sau la banca) 5-600E, esti bogat???

o varianta:
sa zicem ca se va plati o taxa anuala, de catre toti cei care castiga peste 1.000E/luna. astia ar fi bogatii, da?
lasam la o parte ca poate omu da la banca 50% sau mai mult din ce castiga pt vr-un apt luat pe credit (sau pe chirie ). astia, in bucuresti, sunt cateva zeci de mii. sa zicem. hai, un 50.000 bucati. adica 500.000E/an. cu care faci ce??? economate?

acu, nu stiu ce parere aveti voi, da io am senzatia ca cei care ar putea fi declarati “saraci” sunt ceva mai multi cantitativ decat aia “bogati”. daca folosesti aceleasi criterii de clasificare, cel putin.

in mare, ideea taxei cacate de mintea Doctorului ar fi :

“luam 10 E de la “bogati” (pe an, sa zicem), si cu astia hranim toata saracimea”.

cum saracii sunt cu mult mai multi, nea Doctoru ar trebui sa joace putin rolul lui Isus, ca sa multiplice painea si pestii. pt ca aia 10E/an, o sa ajunga fix de o juma de maslina pt fiecare “sarac” din Bucuresti.

si o ultima inervare:
cum pula mea poti sa zici de aia care au proprietati ce valoreaza muuuulte zeci, si chiar sute de mii de euro ca-s saraci?????

mi se rupe de faptul ca n-are cu ce sa-si plateasca intretinerea, sau ca moare de foame. sa-si vanda in pula mea apartamentu, si n-o sa mai faca foamea.

adica, io, pana de curand chirias de ani de zile, nu-s sarac; statu ia 2315 piei de pe mine cu taxe si impozite , ma considera bogat, (cand o buna parte din salariu se duce pe chirie) iar ala care freaca pula, nu vrea sa munceasca, si are proprietate care valoreaza o spinare de bani, “e sarac”, si tre sa fie hranit de mine.

MUIE BAH PSD-istilor!
ete d-aia nu-s io PSD-ist.

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Iunie 2008 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s