Un popa obisnuit

postat de dracu in 2008-02-02 13:47

am ajuns ca urmare a unei recomandari, pe blogul unui popa ortodox. care veni cu o propunere ce debordeaza de inteligenta si marinimie, super potrivita Evului Mediu: OBLIGATIVITATEA studierii religiei in scoala. las la o parte subiectul in sine, care cu siguranta nu poate fi rezolvat de blogul unui anonim . si as vrea sa discut mai mult despre comportamentul TIPIC de popa ortodox (nu ma pot exprima si la adresa popilor de alte culte, fin’ca n-am avut treaba cu ei).

ok, am bagat un raspuns la propunerea lui de semnare a unei petitii pt obligativitatea asta.

“Deci protestez vehement, da???
Binele facut cu de-a sila (obligatoriu, cum spuneai matale), mai e “bine”???? si unde ai sa gasesti matale profesor ortodox, catolic, protestant, greco-catolic, musulman (1 shia + 1 sunni), budhist, lutheran, scientolog, zen a.s.o.
sau pe ce criterii le pui p-alea obligatorii?? nr de credinciosi din fiecare in lume?, in tara? in oras, in sat? si cu ateii ce facem??? le facem si lor un pic de bine cu japca? ii convertim, iar pe aia care nu se lasa convertiti, ii ardem pe rug???
Cu respect, Dracu”

no, dupa cum puteti vedea si singuri, ceea ce am scris eu nu cred ca se poate incadra ca fiind un atac la persoana. cel mult, un atac la adresa ideii persoanei.

Domnu popa m-a gratulat cu urmatorul raspuns:

“Pentru că mai încearcă şi sifilitici să scrie pe aici, recomand să se documenteze cum este prevăzută predarea Religiei în şcoală. Sunt prevederi pentru mozaici, pentru musulmani, pentru fiecare cult creştin şi, inclusiv, pentru derbedei (atei)!”
si cu asta:
“Tocmai m-a inoportunat, pe alt post, un golan cu suflet de şobolan turbat… Din fericire, ăştia nu prea apar în scrierile mele!”

se poate citi destul de clar “toleranta” si “iubirea de aproape” de care debordeaza respectivu popa. respectiv, daca ii critici ideile, esti “sifilitic” si “golan cu suflet de sobolan”

recunosc sincer, a nu stiu cata oara, ca nu sunt un bun crestin. si nu intorc niciodata celalalt obraz, cand sunt carpit. asadar i-am raspuns popii in felul urmator:

“parintele, ma scuzi de intrebare, da te-am futut cumva si ti-am dat sifilis??? nu de altceva, da nu-mi amintesc.
cam urat se exprima unu d-ala care se presupune ca e “parinte spiritual”, “pastor al turmei”, iubitor de oameni & shit. unde e mila pt pacatosu de mine? si chiar tu, coane, sa fii primu care pune mana pe bolovan??? ce mama dracu, nu-i frumos…
asa va invata la scoala de popi sa vorbiti cu aia pe spinarea carora traiti (aka enoriasii). cu blestematii d-astea ca “sifilitic”? tz tz tz.. pai ce reclama faci tu la popimea ortodoxa, bre????
tot Dracu.”
daca cumva ati uitat, va amintesc io ca lui si celorlalti din gasca lui, ii pupati mana cu multe ocazii. si ca tot lor le dati bani (fara chitanta, ce dracu) cu fiecare ocazie mai importanta din viata voastra: botezuri, morti, nunti etc. si ca el e coleg, cel putin de breasla, daca nu si de atitudine, cu un popa care n-a vrut sa ingroape mortu, fin’ca oamenii erau prea saraci, si n-aveau bani sa ii plateasca prestatia. desi el isi incaseaza de la stat un salariu strans si de la “derbedei” (atei), si de la “sifilitici” (aia care-l critica), si de la evrei, sau oricare alti.

tot un coleg de breasla si de atitudine de-al dansului m-a taxat la propria nunta de 2 ori. odata i-a cerut bani lu taica-miu, odata nasului. pt acelasi serviciu, normal, ca doar nu m-o insurat de 2 ori cu aceeasi femeie, in aceeasi zi.

tot dansu e coleg de breasla si cu “exorcistul” (a se citi “criminalul”) de la Tanacu.

bah, acu fie vorba intre noi, nu-s io marele credincios. dar mi-as dori sa cunosc mai multi popi precum unul care tine pe buzunarele lui (si ale satenilor, si din donatii), un sat intreg de copii orfani, si oameni sarmani.

mi-as dori un popa care sa se poarte intr-adevar ca un “parinte”, care sa te poate asculta, chiar si critica (da nu cu “sifilitic” si “derbedeu”), care sa imi arate PRIN FAPTE iubirea de oameni. care sa iti dea dreptul sa alegi (si sa suporti consecintele, normal), daca vrei sa fii credincios, cat de credincios, sau ateu.

iar culmea e faptul ca respectivul popa, la prima vedere nu-i un dobitoc batut in cap, scrie fain, si are si simtul umorului. ba a mai studiat si scris o gramada pe teme profesionale.

se pare ca doar studiul aprofundat Bibliei nu te face mai bun, ci doar mai fatarnic si mai intolerant.

ciudata ironie, ca o carte care propovaduieste iubirea de semeni, sa aiba asemenea efect asupra unor minti …. nu stiu cum sa spun.. retrograde? imbacsite? intolerante?

parinte, colegii matale de acu cateva sute de ani au reusit sa demonstreze ca paganii nu au suflet. mi se pare normal sa persisti in atitudine.

sanatate, parintele!
sa-ti dea Al de Sus dupa sufletul tau.

L.E.

daca nu v-ati prins, popa cu pricina m-a cenzurat. si au aparut numa comentariile lui, nu si ale mele.

cred ca o sa inaugurez o categoria speciala, legata de cenzura. sa bag toate chestiile care imi sunt cenzurate pe la Bombonei, PNL-isti, psd-isti, popi si alte “personaje”.

Later Later Edit:
bine ma masochistilor, daca vreti si voi sa fiti cenzurati, si “alintati” cu “sifilitic”, “derbedeu” si “golan cu suflet de sobolan turbat”, luati d-aci.

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Februarie 2008 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s