Gulash

postat de dracu in 2008-04-07 15:17

La cererea lu Inah, io-te reteta de gulas faurit de subsemnatu in uichend. Poze n-am. Poate tura viitoare.

In cazu in care n-ai vaca / bou / vital in curte, ca sa ii retezi o ciozvarta, te duci si-ti iei de la supermarket 1 kil de animal. Cat mai tanar cu pricina. Teapa o sa luati oricum, cand o sa descoperiti ca vaca cu pricina era vitica pe vremea lu Noe.

Pe langa asta tre sa mai cumperi macar o juma de kil de ceapa, fo 2 morcovi, inca vreo 2 ardei, s-o juma de kil de rosii. Sa mai aveti p-acasa si neste paprika, si d-ala iute, si d-ala dulce.

Carnea mai intai sa o spalati bah, ca nu se stie la ce oo s-o scarpinat macelaru in timp ce transa animalu.

Apoi puteti da frau liber sadicului / sadicei din voi, fara nici o teama de urlete, sange pe pereti, procese si parnaie.

Taiati carnea in bucatele cam de 1 cm cub. Mai mici merge, mai mari nu, ca ati belit-o.

Ok, bagati niste sare peste carne, apoi treceti la momentu bocetului de jale.

Ceapa se taie cat mai marunt posibil. Tre sa fie minim juma de kil. Merge si mai mult, ca nu-i bai.

Intr-o tigaie cu curu gros (asa scria in cartea de bucate, sa mor io) puneti niste unt, daca sunteti bastani. Daca sunteti vai pula voastra, si muriti de foame, merge si ulei de floare. Ala de masina chiar nu e bun.

Si daca nu gasiti untu in frigider, ca vi l-o aruncat nevasta fin’ca era vechi, taiati niste bucati de slana, si le topiti in tigaie. Io am ales ultima varianta.

Caliti ceapa (lingura de lemn it’s a MUST). Nu bagati furculita sau alte table in bunatatea aia de teflon. Pana se face ceapa aurie.

Apoi puneti carnea in oala si o zapaciti un pic (aka amestecat in oala) pana se rumeneste oleaca.

Asat e momentu magic in care se pune sarea, chiperu, paprika (2 linguri dulce + 1 iute sau vitavercea, daca va tine curu), eventual si un ardei iute mic, taiat marunt. Se toarna apa pana se acopera carnea, si, ca la orice mancare care se respecta, un pahar de 100ml de vin rosu demidulce in oala + o cana de juma de kil in burta. Musai. Ca altfel nu iese gulashu.

Dupa ce ati facut toate astea, lasati focu mic, si mergeti si bagati un jc pe calculator. La gulash merge cel mai bine un RTS, ceva gen C & C Tiberium Fields. Parca asa ii zice. Eventual, merge si un d-ala cu Mordor, inelele & shit. Totul asortat cu o bere.

Da sa nu uitati de gulash, mai mereti din cand in cand (cam la 20 min) sa mai mestecati in oala.

Ok, dupa ce fierbe mimin 2 ore tata treaba aia, taiati si ardeiu gras si rosiile, si aruncati-le in oala. Continuati cu jocu, da nu uitati sa mestecati. Inca fo ora.

Cand ati terminat, daca nu sunteti deja pula de beti, treceti la masa.

S’avet pofte!

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Aprilie 2008 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s