o sinucidere urata, fara glorie, nici macar kamikaze

postat de dracu in 2008-01-20 15:07

sincer, imi e din ce in ce mai greu sa inteleg miscarile liberalilor. de fapt, le inteleg, dar e complet ilogic si sinucigas ca partid. si imi vine greu sa pricep de ce un partid alege sa se sinucida intr-un mod atat de scarbos.

o ultima miscare sinucigasa o reprezinta, bineinteles, refuzul de a lasa Justitia sa se exprime in cazul ministrilor acuzati.

ca imagine, efectul refuzului repetat de a trimite dosarele catre Justitie, e absolut devastator. PNL reuseste sa demonstreze oricarei persoane care inca mai are o urma de contact cu realitatea si cu bunul simt, ca e dispus a face ABSOLUT ORICE pentru a impiedica judecarea celor cu pricina.

in legatura cu documentele cu pricina, daca erau complete sau nu, deocamdata sunt dispute chiar intre cei cu studii juridice. nefiind cazul meu, ma rezum la a-mi da cu parerea despre efectul de imagine.

daca cele documente nu erau complete, REFUZUL si inapoierea doasarelor catre Presedentie a fost o miscare extrem de idioata. o miscare mai inteligenta ar fi fost pastrarea lor, si sa declare ceva de genul: “ne-am dori sa trimitem dosarele, pentru a lasa Justitia sa faca dreptate, dar cf legii x articolul y, ne trebuie si urmatoarele documente. Asteptam ca Presedintia sa ni le trimita, pentru a le putea transmite mai departe”.

in felul acesta, in loc sa pozeze ca Gica Contra si aparatori ai coruptilor, ar fi reusit sa arunce pisica in curtea lui Base, dar intr-un mod finut si elegant, punctand la imagine. normal ca ar fi fost inca destui care sa spuna ca e doar o insiruire de vorbe frumoase, si ca PNL vrea sa isi apere coruptii, dar din nou, ca imagine, ar fi punctat mai bine.

in cazul celui de-al 2-lea refuz, ar fi fost greu de gasit o posibilitate de a refuza, si a iesi cu imaginea ne-tavalita, din moment ce Administratia Prezidentiala a trimis copii dupa toate documentele disponibile. comunicatul lui Mele, cum ca tre sa verifice daca Base n-a trimis ziare vechi e facut de niste retardati, si dovedeste faptul ca PNL face politica la nivel de gradinita pt copiii “intellectually challenged”. Chiar daca Base ar fi atat de cretin incat sa faca asa ceva (ceea ce, sincer, ma indoiesc), ar fi fost responsabilitatea (si vina) lui, si nu a MJ.

Logic vorbind, daca e sa interpretam comunicatul, cum ca MJ are datoria de a verifica daca documentele trimise sunt cele care trebuie, cum o va face?? hai sa spunem ca de-sigileaza documentele, sa vada daca nu cumva Base a trimis colectia Hustler, in loc de dosare. vede copertile dosarelor, pe care sunt scrise niste chestii. Musai tre sa verifice daca nu cumva Hustleru e in interiorul dosarului, dupa coperti. asa ca tre sa deschida si dosarele. si daca in interiorul dosarelor, in loc de documente, Base a pus stenogramele meciurilor de fotbal de anu trecut??? cf declaratie lui Mele, el tre sa verifice. cum sa verifice, daca nu citind??? e, si aici a belit pula, intrucat incalca legea, si n-are voie sa le citeasca.

Concluziile (tragice) care se trag din acest incident, sunt urmatoarele:
* Dosarele se bazeaza pe fapte al dracu de reale, iar liberalii fac absolut orice pentru a afla continutul lor inainte de termenul legal, pentru a fi cu un pas inaintea procurorilor.
* Prin interpretarea si schilodirea logica a diverse legi (oricum facute cu scopul special de a fi lasate portite pentru cine trebuie), se incearca “nasterea” unor greseli de procedura, care sa evite trimiterea in judecata a celor impricinati.
* PNL-ul e un partid de sacrificiu. care este si va fi sacrificat pentru a asigura protectia in fata legii a multor bastani, indiferent de partide: Patriciu, Fenechiu, Pacuraru, Nastase, Remes, aia de la PC, PRM a.s.o. cativa de la varful PNL isi vor gasi refugiul prin alte partide, cand va veni momentul caderii (asa cum s-a intamplat cu PNT: Remes, Matusa), iar de restul, cui ii pasa??? vor boci cu totii ca nemernicul de Base a ucis ultimul partid isteric. pardon , istoric. cand, de fapt, ei l-au ucis fara mila, pentru a salva diverse cururi.

in sfarsit, ce m-a facut sa scriu postul asta, a fost tacerea asurzitoare pe marginea subiectului, atat in presa, cat si pe bloguri. chestie la care sincer, nu prea ma asteptam. daca la presa “inteleg” tacerea (pana la urma, nu exista presa independenta, e toata a unuia sau a altuia, si toti cu bube in cap), la blogurile ne-politice probabil ca-i vorba de dezinteres, iar la cele politice e vorba chiar de interes . pt ca blogurile politice apartin unor oameni implicati in politica (la diverse niveluri, si in diverse moduri), si nu se stie cand au si ei nevoie de ceva protectie in fata legii, nu-i asa?

dupa cum spuneam, PNL e personajul principial intr-o sinucidere urata, fara glorie, si nici macar kamikaze.

Citeste mai mult: Arhiva insemnari Ianuarie 2008 >> Dracu – INTERZIS MINORILOR!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s